adam_2024

Adam Anikiel

head chef

Szef kuchni zdobywał doświadczenie w takich lokalach jak „The Ledbury” w Londynie oraz „Concept 13” w Warszawie. Współtworzył przez 3 lata koncept kulinarny restauracji „The Farm”.

Adam opowiada o swoim podejściu: „Ogromną radość sprawia mi po prostu gotowanie. Kocham swoją pracę. To wspaniałe nieustannie poznawać ciekawych ludzi i dobrze ich karmić. Najlepsze produkty, wspaniały zespół i samo się robi! Gotowanie to coś więcej niż praca. A gość zawsze odczuje to na talerzu. Posiłki u nas są celebracją pięknych chwil.

W Klonn Adam akcentuje bogactwo składników. Polska wołowina (żebro), jagnięcina (biodrówka), warzywa z lokalnych gospodarstw i ryby z czystych akwenów (pyszny lokalny pstrąg z Zielenicy). Z ochotą sięgamy również po owoce morza i produkty z różnych regionów świata.
Wszystko w zgodzie z naturą i zdrowym… rozsądkiem.