Menu 

Menu KLONNU jest pełne dań wyjątkowych. 
W karcie królują potrawy z sezonowych składników, zaskakujące wyglądem i balansem smakowym. 

W kuchni Michała jedzenie równa się emocjom. Szef kuchni lubi rozmawiać o jedzeniu i dzielić się swoimi doznaniami. Stara się, by odwiedzający KLONN goście poczuli pełnię smaku jego potraw, i aby równie chętnie dzielili się jedzeniem, jak i dobrymi emocjami, które ono budzi.
zobacz menu
kuchnia // michał gniadek
Produkty, na których bazuje kuchnia KLONNU są starannie selekcjonowane i sprowadzane od topowych dostawców. Wiosną składniki naszych dań są dostarczane m.in. z gospodarstwa Majlertów z Białołęki, których Michał Gniadek odwiedza osobiście, wybierając najlepsze sezonowe warzywa i nowalijki. Karta skomponowana przez Michała opiera się na najlepszych jakościowo owocach morza, rybach i sezonowanych stekach.

Podejście szefa kuchni KLONNU najlepiej oddaje pojęcie fleksitarianizmu, w którym królują odpowiednie proporcje warzyw, uzupełniane rybami, owocami morza i najwyższej jakości mięsem.

Michał w swoich kulinarnych poszukiwaniach zawsze dąży do osiągnięcia bogatego smaku umami, który tworzy pełnię dania oraz towarzyszących jedzeniu doznań.

Ulubionym produktem Michała, stale obecnym w karcie KLONNU jest ośmiornica. Nasz szef kuchni uwielbia ją za smak i teksturę, a wielu gości wraca do nas specjalnie, aby jej skosztować w różnych porach roku i różnych wydaniach. Michał konfituje ośmiornicę w 150 st.C. Dzięki temu mięso ma zjawiskową teksturę. Jest miękkie i maślane, a jego smak jest bardziej intensywny i wydobyta zostaje zaskakująca słodycz.

Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.
Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane. Tatar z łososia podajemy podzielony na trzy porcje, bliny z kawiorem i łososiem zamówicie na sztuki, a wyborną i soczystą perliczkę kroimy na porcje i serwujemy z wybranymi przez gości dodatkami.

Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.

Zupy

Consomme z perliczki / dim sum / mięta / chili 
                                                                                       // 36

Krem z zielonych szparagów / grillowane rzodkiewki / twaróg                                                  // 36

Dania główne

Ośmiornica / risotto / szafran / pomidory       // 119

Dorsz Skrei / farfalle / czosnek niedźwiedzi     // 94

Kaczka / kopytka / pomarańcze / cykoria        // 68

Cannelloni / kasza gryczana / kapusta włoska / grzyby                                                                          // 44

Makaron dnia // zapytaj obsługę

Steki*

Antrykot polski Hereford / 100g  // 45

Rostbef USDA Prime Black Angus / 100g // 65

*sezonowane na sucho min. 21 dni

Dodatki (do wyboru)

Mieszane sałaty / pieczony czosnek / avocado / czerwona cebula                                                        // 16

Frytki / grana padano / aioli                                    // 19

Sałata rzymska / Gruyère / winegret francuski // 16

Grillowane zielone szparagi / sos berneński / bułka tarta                                                                              // 39

Sos Chimichurri lub Béarnaise                                // 5                                    

Dla dzieci

Makaron / emulsja maślana / parmezan            // 19

Dorsz / frytki / mizeria                                            // 39

Desery

Gorzka czekolada / orzech laskowy / słony karmel / róża                                                                            // 28

Crème brûlée / pistacje / drożdże                       // 28
WINO // 
TARAS LIAKHNOVSKYI
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino. 

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez sommeliera KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

Karta win (pdf)
Restauracja Klonn
Jazdów 1B, 00-467
Warszawa

restauracja@klonn.pl
+48 22 100 63 63
Godziny otwarcia:
od środy do piątku: 17:00 – 22:00
sobota: 12:00 – 22:00
niedziela: 12:00 – 20:00

Polityka Prywatności