Menu 

Menu KLONNU jest pełne dań wyjątkowych. 
W karcie królują potrawy z sezonowych składników, zaskakujące wyglądem i balansem smakowym. 

W kuchni Michała jedzenie równa się emocjom. Szef kuchni lubi rozmawiać o jedzeniu i dzielić się swoimi doznaniami. Stara się, by odwiedzający KLONN goście poczuli pełnię smaku jego potraw, i aby równie chętnie dzielili się jedzeniem, jak i dobrymi emocjami, które ono budzi.
zobacz menu
kuchnia // michał gniadek
Produkty, na których bazuje kuchnia KLONNU są starannie selekcjonowane i sprowadzane od topowych dostawców. Wiosną składniki naszych dań są dostarczane m.in. z gospodarstwa Majlertów z Białołęki, których Michał Gniadek odwiedza osobiście, wybierając najlepsze sezonowe warzywa i nowalijki. Karta skomponowana przez Michała opiera się na najlepszych jakościowo owocach morza, rybach i sezonowanych stekach.

Podejście szefa kuchni KLONNU najlepiej oddaje pojęcie fleksitarianizmu, w którym królują odpowiednie proporcje warzyw, uzupełniane rybami, owocami morza i najwyższej jakości mięsem.

Michał w swoich kulinarnych poszukiwaniach zawsze dąży do osiągnięcia bogatego smaku umami, który tworzy pełnię dania oraz towarzyszących jedzeniu doznań.

Ulubionym produktem Michała, stale obecnym w karcie KLONNU jest ośmiornica. Nasz szef kuchni uwielbia ją za smak i teksturę, a wielu gości wraca do nas specjalnie, aby jej skosztować w różnych porach roku i różnych wydaniach. Michał konfituje ośmiornicę w 150 st.C. Dzięki temu mięso ma zjawiskową teksturę. Jest miękkie i maślane, a jego smak jest bardziej intensywny i wydobyta zostaje zaskakująca słodycz.

Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.
Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane. Tatar z łososia podajemy podzielony na trzy porcje, bliny z kawiorem i łososiem zamówicie na sztuki, a wyborną i soczystą perliczkę kroimy na porcje i serwujemy z wybranymi przez gości dodatkami.

Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.

Zupy

Consommé z perliczki / dim sum / mięta / chili  // 36

Chłodnik z buraka / kurki / Picanha / chleb naan // 36

Dania główne

Ośmiornica / risotto / szafran / pomidory // 119

Żabnica / mule galicyjskie / sałata rzymska / koperek // 109

Grillowane warzywa sezonowe / dziki ryż / bazylia  // 59

Kaczka / brioche / kurki / czereśnie // 82

Makaron dnia // zapytaj obsługę

Steki*

Biodrówka jagnięca Wielka Brytania / 100g // 40

Antrykot polski Hereford / 100g // 45

Rostbef USDA Choice Black Angus / 100g // 65

*sezonowane na sucho min. 21 dni

Dodatki (do wyboru)

Frytki / grana padano / aioli  // 19

Pomidory / gorgonzola / czerwona cebula // 22

Sałata rzymska/ kwaśna śmietana / yuzu / ogórek gruntowy // 19

Fasolka szparagowa / sos berneński / bułka tarta // 19

Sos Chimichurri lub Béarnaise // 5                                    

Dla dzieci

Makaron / emulsja maślana / parmezan  // 29

Dorsz / frytki / mizeria  // 39

Desery

Jagody / biała czekolada / wanilia / szczaw // 28
                                                                      
Crème brûlée / pistacje / rabarbar  // 32
WINO // 
TARAS LIAKHNOVSKYI
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino. 

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

Karta win (pdf)
Restauracja Klonn
Jazdów 1B, 00-467
Warszawa

restauracja@klonn.pl
+48 22 100 63 63
Godziny otwarcia:
od środy do piątku: 17:00 – 22:00
sobota: 12:00 – 22:00
niedziela: 12:00 – 20:00

Polityka Prywatności