Przekąski
Pieczywo na zakwasie / masło solone // 19
Oliwki Gordal / oliwki Manzanilla // 25
Przystawki
Cukinia / emulsja rzepakowa /
boquerones / tajska bazylia // 49
Marchewka / ajo blanco / gochugaru // 39
Kalarepa / kozi ser / chrzan / maślanka // 42
Troć / melon kantalupa / grejpfrut /
crème fraîche // 59
Tatar wołowy / chrupiąca szalotka /
kapary czosnku niedźwiedziego / żółtko // 54
Pomidory / stracciatella /grzanki chlebowe /
tataki // 45
Chłodnik ogórkowy / zielone truskawki /
ser Nizio Naturals // 37
Przekąski
Pieczywo na zakwasie /
masło solone // 19
Oliwki Gordal /
oliwki Manzanilla // 25
Przystawki
Cukinia / emulsja rzepakowa /
boquerones / tajska bazylia // 49
Marchewka / ajo blanco /
gochugaru // 39
Kalarepa / kozi ser / chrzan /
maślanka // 42
Troć / melon kantalupa / grejpfrut /
crème fraîche // 59
Tatar wołowy / chrupiąca szalotka /
kapary czosnku niedźwiedziego /
żółtko // 54
Pomidory / stracciatella /
grzanki chlebowe / tataki // 45
Chłodnik ogórkowy /
zielone truskawki /
ser Nizio Naturals // 37
Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.
Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane.
Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.
Selekcja steków
USA Black Angus Prime Rostbef // 265
AUS Wagyu Bavette 8+ // 249
JPN Kagoshima A5 / 100 g // 300
Dania główne
Biodrówka jagnięca / fasolka szparagowa /
salsa verde / świerk // 98
Żebro wołowe / sos pieprzowy / radicchio /
młode buraki / czereśnie // 105
Troć / nowalijki / beurre blanc // 119
Turbot / kukurydza / kurki // 149
Ravioli / ziemniak / kozi ser / kiszona cytryna // 55
Tagliatelle / krewetki / szczypiorek // 79
Dodatki
Mieszane liście sałat / dressing cytrynowy // 19
Młode ziemniaki / kwaśna śmietana /
kapary czosnku niedźwiedziego // 25
Kimchi // 19
Ogórki / kwiaty bzu / liście porzeczki // 19
Desery
Tarta karmelowa / crème fraîche // 32
Mille-feuille / crème pâtissière /
jagody / jeżyny // 39
Lody mleczne / szyszki sosny // 35
Selekcja steków
USA Black Angus
Prime Rostbef // 265
AUS Wagyu
Bavette 8+ // 249
JPN Kagoshima A5
/ 100 g // 300
Dania główne
Biodrówka jagnięca /
fasolka szparagowa /
salsa verde / świerk // 98
Żebro wołowe / sos pieprzowy /
radicchio / młode buraki /
czereśnie // 105
Troć / nowalijki /
beurre blanc // 119
Turbot / kukurydza
/ kurki // 149
Ravioli / ziemniak /
kozi ser /
kiszona cytryna // 55
Tagliatelle / krewetki /
szczypiorek // 79
Dodatki
Mieszane liście sałat /
dressing cytrynowy // 19
Młode ziemniaki /
kwaśna śmietana /
kapary czosnku
niedźwiedziego // 25
Kimchi // 19
Ogórki / kwiaty bzu /
liście porzeczki // 19
Desery
Tarta karmelowa /
crème fraîche // 32
Mille-feuille / crème pâtissière/
jagody / jeżyny // 39
Lody mleczne /
szyszki sosny // 35
WINO
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.
Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.
Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.
Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.
![wino www](https://klonn.pl/wp-content/uploads/2024/06/wino-www-scaled.jpg)