Menu 

Menu KLONNU jest pełne dań wyjątkowych. 
W karcie królują potrawy z sezonowych składników, zaskakujące wyglądem i balansem smakowym. 

W kuchni Michała jedzenie równa się emocjom. Szef kuchni lubi rozmawiać o jedzeniu i dzielić się swoimi doznaniami. Stara się, by odwiedzający KLONN goście poczuli pełnię smaku jego potraw, i aby równie chętnie dzielili się jedzeniem, jak i dobrymi emocjami, które ono budzi.
zobacz menu
kuchnia // michał gniadek
Produkty, na których bazuje kuchnia KLONNU są starannie selekcjonowane i sprowadzane od topowych dostawców. Wiosną składniki naszych dań są dostarczane m.in. z gospodarstwa Majlertów z Białołęki, których Michał Gniadek odwiedza osobiście, wybierając najlepsze sezonowe warzywa i nowalijki. Karta skomponowana przez Michała opiera się na najlepszych jakościowo owocach morza, rybach i sezonowanych stekach.

Podejście szefa kuchni KLONNU najlepiej oddaje pojęcie fleksitarianizmu, w którym królują odpowiednie proporcje warzyw, uzupełniane rybami, owocami morza i najwyższej jakości mięsem.

Michał w swoich kulinarnych poszukiwaniach zawsze dąży do osiągnięcia bogatego smaku umami, który tworzy pełnię dania oraz towarzyszących jedzeniu doznań.

Ulubionym produktem Michała, stale obecnym w karcie KLONNU jest ośmiornica. Nasz szef kuchni uwielbia ją za smak i teksturę, a wielu gości wraca do nas specjalnie, aby jej skosztować w różnych porach roku i różnych wydaniach. Michał konfituje ośmiornicę w 150 st.C. Dzięki temu mięso ma zjawiskową teksturę. Jest miękkie i maślane, a jego smak jest bardziej intensywny i wydobyta zostaje zaskakująca słodycz.

Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.
Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane. 

Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.

Dania główne

Antrykot polski Hereford / 100g // 50

Rostbef USDA Prime Black Angus / 100g // 75

Udko z kaczki / brioche / fenkuł / porzeczka // 99

Troć fiordowa / cukinia / maślanka / koperek // 109

Ryba dnia // cena dnia

Ośmiornica / spaghetti z sepią / mule / Nduja // 129

Zielone szparagi / pęczak / groszek cukrowy / czosnek niedźwiedzi // 69

SOSY (do wyboru)

Chimichurri // 5

Porto // 15

Dodatki (do wyboru)

Frytki / Grana Padano / aioli  // 22 

Mieszane liście sałat / awokado / cytryna // 22

Grillowana młoda kapusta / koperek / bułka tarta  // 22

Dla dzieci

Fregola / masło / pomidor / Grana Padano // 29

Fregola / krewetki argentyńskie / pomidor / Grana Padano // 59

Desery

Brownie / calvados / malina / orzech włoski // 39

Biała czekolada / migdał / mleko / rabarbar // 39


WINO // 
TARAS LIAKHNOVSKYI
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino. 

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

Karta win (pdf)
Restauracja Klonn
Jazdów 1B, 00-467
Warszawa

restauracja@klonn.pl
+48 22 100 63 63
Godziny otwarcia:

Sobota 8.04 - 12:00 - 18:00
od wtorku do piątku: 17:00 – 22:00
sobota: 12:00 – 22:00
niedziela: 12:00 – 20:00

Polityka Prywatności