KUCHNIA 

Przekąski

Pieczywo na zakwasie / masło solone // 19

Oliwki Gordal / oliwki Manzanilla // 25

Przystawki

Cukinia / emulsja rzepakowa / boquerones / tajska bazylia // 49

Marchewka / ajo blanco / gochugaru // 39

 

Kalarepa / kozi ser / chrzan / maślanka  // 42

 

Troć / melon kantalupa / grejpfrut / crème fraîche // 59

 

Tatar wołowy / chrupiąca szalotka / kapary czosnku niedźwiedziego / żółtko  // 54

Pomidory / stracciatella /grzanki chlebowe / tataki //  45

 

Chłodnik ogórkowy / zielone truskawki / ser Nizio Naturals // 37

Przekąski

Pieczywo na zakwasie /
masło solone
// 19

Oliwki Gordal /
oliwki Manzanilla // 25

Przystawki

 

Cukinia / emulsja rzepakowa /
boquerones / tajska bazylia // 49

Marchewka / ajo blanco /
gochugaru // 39

 

Kalarepa / kozi ser / chrzan /
maślanka 
// 42

 

Troć / melon kantalupa / grejpfrut /
crème fraîche // 59

 

Tatar wołowy / chrupiąca szalotka /
kapary czosnku niedźwiedziego /
żółtko
 // 54

Pomidory / stracciatella /
grzanki chlebowe / tataki
//  45

 

Chłodnik ogórkowy /
zielone truskawki /
ser Nizio Naturals // 37

Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.
Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane.

Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.

Selekcja steków

USA Black Angus Prime Rostbef // 265


AUS Wagyu Bavette 8+ // 249


JPN Kagoshima A5 / 100 g // 300

 

Dania główne

Biodrówka jagnięca / fasolka szparagowa /
salsa verde / świerk // 98

 

Żebro wołowe / sos pieprzowy / radicchio /
młode buraki / czereśnie // 105

 

Troć / nowalijki / beurre blanc // 119

 

Turbot / kukurydza / kurki // 149


Ravioli / ziemniak / kozi ser / kiszona cytryna // 55


Tagliatelle / krewetki / szczypiorek 
// 79

Dodatki

Mieszane liście sałat / dressing cytrynowy // 19

 

Młode ziemniaki / kwaśna śmietana /
kapary czosnku niedźwiedziego // 25


Kimchi // 19


Ogórki / kwiaty bzu / liście porzeczki // 19

Desery

Tarta karmelowa / crème fraîche // 32

Mille-feuille / crème pâtissière / jagody / jeżyny // 39

Lody mleczne / szyszki sosny  // 35

Selekcja steków

USA Black Angus
Prime Rostbef // 265


AUS Wagyu
Bavette 8+ // 249


JPN Kagoshima A5
/ 100 g // 300

Dania główne

Biodrówka jagnięca /
fasolka szparagowa /
salsa verde / świerk // 98

 

Żebro wołowe / sos pieprzowy /
radicchio / młode buraki /
czereśnie // 105

 

Troć / nowalijki /
beurre blanc
// 119

 

Turbot / kukurydza
/ kurki // 149


Ravioli / ziemniak /
kozi ser /
kiszona cytryna // 55


Tagliatelle / krewetki /
szczypiorek 
// 79

Dodatki

Mieszane liście sałat /
dressing cytrynowy
// 19

 

Młode ziemniaki /
kwaśna śmietana /
kapary czosnku
niedźwiedziego // 25


Kimchi // 19


Ogórki / kwiaty bzu /
liście porzeczki // 19

Desery

Tarta karmelowa /
crème fraîche // 32

Mille-feuille / crème pâtissière/
jagody / jeżyny // 39

Lody mleczne /
szyszki sosny 
// 35

WINO

Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

KARTA WIN (PDF)