Menu KLONNU jest pełne dań wyjątkowych. W karcie królują potrawy z sezonowych składników, zaskakujące wyglądem i balansem smakowym.
W kuchni Michała jedzenie równa się emocjom. Szef kuchni lubi rozmawiać o jedzeniu i dzielić się swoimi doznaniami. Stara się, by odwiedzający KLONN goście poczuli pełnię smaku jego potraw, i aby równie chętnie dzielili się jedzeniem, jak i dobrymi emocjami, które ono budzi.
Produkty, na których bazuje kuchnia KLONNU są starannie selekcjonowane i sprowadzane od topowych dostawców. Wiosną składniki naszych dań są dostarczane m.in. z gospodarstwa Majlertów z Białołęki, których Michał Gniadek odwiedza osobiście, wybierając najlepsze sezonowe warzywa i nowalijki. Karta skomponowana przez Michała opiera się na najlepszych jakościowo owocach morza, rybach i sezonowanych stekach.
Podejście szefa kuchni KLONNU najlepiej oddaje pojęcie fleksitarianizmu, w którym królują odpowiednie proporcje warzyw, uzupełniane rybami, owocami morza i najwyższej jakości mięsem.
Michał w swoich kulinarnych poszukiwaniach zawsze dąży do osiągnięcia bogatego smaku umami, który tworzy pełnię dania oraz towarzyszących jedzeniu doznań.
Ulubionym produktem Michała, stale obecnym w karcie KLONNU jest ośmiornica. Nasz szef kuchni uwielbia ją za smak i teksturę, a wielu gości wraca do nas specjalnie, aby jej skosztować w różnych porach roku i różnych wydaniach. Michał konfituje ośmiornicę w 150 st.C. Dzięki temu mięso ma zjawiskową teksturę. Jest miękkie i maślane, a jego smak jest bardziej intensywny i wydobyta zostaje zaskakująca słodycz.
Menu KLONNU stworzyliśmy tak, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi. Ideą naszej restauracji jest food sharing. W menu znajdziecie tapasy i przystawki, a także główne dania, które są perfekcyjnie przemyślane.
Dzięki temu każdy może spróbować wielu dań i smaków, podzielić się nie tylko jedzeniem, ale też emocjami i atmosferą spotkania.
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.
Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.
Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.
Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.