Adam Anikiel
head chef
head chef
Szef kuchni zdobywał doświadczenie w takich lokalach jak „The Ledbury” w Londynie oraz “Concept 13” w Warszawie. Współtworzył przez 3 lata koncept kulinarny restauracji „The Farm”.
Adam opowiada o swoim podejściu: „Ogromną radość sprawia mi po prostu gotowanie. Kocham swoją pracę. To wspaniałe nieustannie poznawać ciekawych ludzi i dobrze ich karmić. Najlepsze produkty, wspaniały zespół i samo się robi! Gotowanie to coś więcej niż praca. A gość zawsze odczuje to na talerzu. Posiłki u nas są celebracją pięknych chwil.
Lubię bazować na polskiej tradycji, dobrze znanych mi smakach, z którymi mam wiele dobrych wspomnień, ale też przez lata pracy jako kucharz, zarówno w Polsce, jak i za granicą, nabyłem sporo doświadczeń, poznałem ciekawe składniki, przyprawy, techniki, chłonąłem energię i poznawałem filozofię ludzi, z którymi przyszło mi pracować. To wszystko ukształtowało mnie nie tylko jako kucharza, ale przede wszystkim jako człowieka. Dlatego lubię myśleć o swojej kuchni jako o współczesnej kuchni polskiej. Wyrosłej na tradycji, ale wzbogaconej o doświadczenia i smaki, które otaczają mnie każdego dnia.”