Przystawki
Pieczywo na zakwasie / masło solone /smalec // 19
Kalafior / sos migdałowy / czarny czosnek // 49
Żółte buraki / kawior z pstrąga / crème fraîche // 42
Kaszanka angielska / figa / sos pieprzowy /
radicchio // 49
Tatar wołowy / kurki / słonina // 59
Sałatka jesienna / pigwowiec / ser rokpol /
orzechy włoskie // 47
Zupa rybna / wędzony pstrąg / kapusta /
olej koperkowy // 52
Bulion grzybowy / pierożki gyoza /
olej lubczykowy// 43
Polska wołowina
Rostbef z byka / 300 g // 137
Antrykot z jałówki / 300 g // 149
Polędwica sezonowana
na sucho / 200 g // 185
Dania główne
Biodrówka jagnięca / brokuł gałązkowy /
salsa verde / świerk // 98
Żebro wołowe / czerwona kapusta / śliwka
/ sos pieprzowy // 105
Turbot / sos rzepakowy /
por japoński // 149
Pierogi / ziemniak / kozi ser / kiszona cytryna // 55
Golonka wieprzowa / sos paprykowy /
chilli / rokitnik // 85
Perliczka / polenta / szpinak / jarmuż // 77
Przystawki
Pieczywo na zakwasie / masło solone /
smalec // 19
Kalafior / sos migdałowy /
czarny czosnek // 49
Żółte buraki / kawior z pstrąga /
crème fraîche // 42
Kaszanka angielska / figa /
sos pieprzowy / radicchio // 49
Tatar wołowy / kurki / słonina // 59
Sałatka jesienna / pigwowiec /
ser rokpol / orzechy włoskie // 47
Zupa rybna / wędzony pstrąg /
kapusta / olej koperkowy // 52
Bulion grzybowy /
pierożki gyoza / olej lubczykowy// 43
Polska wołowina
Rostbef z byka / 300 g // 137
Antrykot z jałówki / 300 g // 149
Polędwica sezonowana
na sucho / 200 g // 185
Dania główne
Biodrówka jagnięca / brokuł gałązkowy /
salsa verde / świerk // 98
Żebro wołowe / czerwona kapusta /
śliwka / sos pieprzowy // 105
Turbot / sos rzepakowy /
por japoński // 149
Pierogi / ziemniak / kozi ser /
kiszona cytryna // 55
Golonka wieprzowa / sos paprykowy /
chilli / rokitnik // 85
Perliczka / polenta /
szpinak / jarmuż // 77
Dodatki
Grzyby / emulsja miso / kolendra // 37
Purée ziemniaczane / palone masło // 25
Radicchio / dressing malinowy // 19
Fermentowana pikantna kapusta // 19
Brokuł gałązkowy / olej chilli /
orzeszki pinii // 32
Desery
Tarta dyniowa / rokitnik / kwaśna śmietana // 35
Fondant z orzechów laskowych / lody espresso /
topinambur // 39
Lody z marzanki wonnej / gruszka /
ciastko francuskie // 32
Dodatki
Grzyby / emulsja miso / kolendra // 37
Purée ziemniaczane / palone masło // 25
Radicchio / dressing malinowy // 19
Fermentowana pikantna kapusta // 19
Brokuł gałązkowy / olej chilli /
orzeszki pinii // 32
Desery
Tarta dyniowa / rokitnik /
kwaśna śmietana // 35
Fondant z orzechów laskowych /
lody espresso / topinambur // 39
Lody z marzanki wonnej /
gruszka / ciastko francuskie // 32
BAR
KLONN Cocktails
APEROL SPRITZ /
aperol / prosecco / soda // 36
HUGO SPRITZ /
st-germain / prosecco / soda // 36
LIMONCELLO SPRITZ /
limoncello san michele / prosecco / soda // 36
STRAWBERRY SBAGLIATO /
select aperitivo / strawberry vermouth /
strawberry shrub / prosecco // 42
AVIATION /
gunpowder original gin / cherry /
violet / citrus // 44
DELICIOUS SOUR /
warmian apple spirit / lychee liqueur /
citrus / agave / albumin // 42
ROSE LADY /
bombay sapphire gin / hibiscus cordial /
citrus / albumin // 42
DARK’N’STORMY /
caribbean rum / ginger / lime // 45
PALOMA /
tequila / agave / lime / grapefruit // 45
Gorące napoje
HERBATA PIAG // 16
WAKE ME UP // 16
EPIC GREY // 16
CHINA SENCHA // 16
JAPANESE SAKURA // 16
SUPER GIRL // 16
AWESOME FRUITS // 16
YUMMY ORANGE ROOIBOS // 16
Kawa
Espresso // 10
Doppio // 12
Americano / Cappuccino // 12
Flat white // 16
Cafe latte // 16
Ice Latte / Espresso tonic // 20
KLONN Cocktails
APEROL SPRITZ /
aperol / prosecco / soda // 36
HUGO SPRITZ /
st-germain / prosecco / soda // 36
LIMONCELLO SPRITZ /
limoncello san michele / prosecco / soda // 36
STRAWBERRY SBAGLIATO /
select aperitivo / strawberry vermouth /
strawberry shrub / prosecco // 42
AVIATION /
gunpowder original gin / cherry /
violet / citrus // 44
DELICIOUS SOUR /
warmian apple spirit / lychee liqueur /
citrus / agave / albumin // 42
ROSE LADY /
bombay sapphire gin / hibiscus cordial /
citrus / albumin // 42
DARK’N’STORMY /
caribbean rum / ginger / lime // 45
PALOMA /
tequila / agave / lime / grapefruit // 45
Gorące napoje
HERBATA PIAG // 16
WAKE ME UP // 16
EPIC GREY // 16
CHINA SENCHA // 16
JAPANESE SAKURA // 16
SUPER GIRL // 16
AWESOME FRUITS // 16
YUMMY ORANGE ROOIBOS // 16
Kawa
Espresso // 10
Doppio // 12
Americano / Cappuccino // 12
Flat white // 16
Cafe latte // 16
Ice Latte / Espresso tonic // 20
Zimne napoje
Coca Cola / Coca Cola Zero // 15
Three Cents Tonic // 18
Lemoniada // 19
Sok świeżo wyciskany pomarańcza / grejpfrut // 22
Piwo
Trzy Korony Chmyz Pils 5,0 %
330 ml // 24
Trzy Korony Krasa Weizen 5,2 %
330 ml // 24
Birra Mania Bianca IPA 5,5 %
330 ml // 24
Birra Mania Bianca IPA < 0,5 %
500 ml // 24
Zimne napoje
Coca Cola / Coca Cola Zero // 15
Three Cents Tonic // 18
Lemoniada // 19
Sok świeżo wyciskany pomarańcza / grejpfrut // 22
Piwo
Trzy Korony Chmyz Pils 5,0 %
330 ml // 24
Trzy Korony Krasa Weizen 5,2 %
330 ml // 24
Birra Mania Bianca IPA 5,5 %
330 ml // 24
Birra Mania Bianca IPA < 0,5 %
500 ml // 24
WINO
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.
Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.
Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.
Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.
Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.
Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.
Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.
Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.