PRZYSTAWKI

chleb wiejski z masłem lubczykowym i domowym smalcem
19
krokiety z troci fiordowej z emulsją paprykową i majonezem szczypiorkowym
35
kalarepa z kozim serem i maślanką chrzanową
41
pieczony kalafior z sosem migdałowym i czarnym czosnkiem
55
kaszanka angielska z sosem pieprzowym i czereśniami
45
krem z palonej cebuli z tostem serowo – truflowym
46
pieczone buraki z serem Roquefort i czarną porzeczką
48
tatar wołowy z borowikami i żółtkiem
59
selekcja 7 serów z powidłami śliwkowymi
117

DANIA GŁÓWNE

makaron ręcznie robiony z rydzami
79
jesiotr z sosem nduja i grillowanymi pomidorami
99
żebro wołowe w sosie teriyaki z kukurydzą
115
biodrówka jagnięca z brokułem gałązkowym
117
wieprzowina Iberico z selerem i śliwką węgierką
125
 jeleń z polskich lasów z żurawiną i pasternakiem
149
jeśli jesteś wegan zapytaj szefa kuchni – przygotuje coś dla Ciebie
99

STEKI (grillujemy na otwartym ogniu z węgla drzewnego Quebracho  )

antrykot z jałówki Polska – 300g
180
oyster blade wagyu Australia 7+ – 300g
250
polędwica wagyu Austalia 7+ – 150g
350
antrykot wagyu Australia 7+ – 300g
450
t-bone sezonowany na sucho 30 dni – 700g
490
rostbef wagyu Hokkaido Japonia A5 – 100g
350

DODATKI

pączki ziemniaczano – truflowe
35
frytki ręcznie krojone z ketchupem mirabelkowym
27
mieszane sałaty z dressingiem z kwiatów bzu
25
rydze z emulsją miso
39

DESERY

sernik baskijski z konfiturą pomarańczową
35
fondant z orzechów laskowych z lodami kawowymi i sosem karmelowym
45
tarta dyniowa z crème fraîche rokitnikiem i kumkwatem
39
ananas miodowy z granitą yuzu
29

NAPOJE

Woda filtrowana 0.75l
12

KAWA

Espresso
12
Doppio
14
Americano
14
Cappuccino
16
Flat white
18
Cafe latte
19
Espresso tonic
24

HERBATA PIAG

Wake Me Up / Epic Grey / Japanese Sakura / China Sencha
Awesome Fruits / Super Girl / Yummy Orange Rooibos
24

ZIMNE NAPOJE

Coca Cola / Coca Cola Zero
15
Match Tonic Water Indian / Mediterranean
21
Sok pomarańczowy / grejpfrutowy
19

PIWO

Noam Lager 5,2%
330ml | 28
Browar Stu Mostów Non-Alcoholic IPA 0,5%
500ml | 24

WINO

Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

Karta win na kieliszki

DO RACHUNKU DOLICZANY JEST SERWIS W WYSOKOŚCI 12,5%