KUCHNIA 

Przystawki

Pieczywo na zakwasie / masło solone /smalec // 19

 

Kalafior / sos migdałowy / czarny czosnek // 49

 

Żółte buraki / kawior z pstrąga / crème fraîche // 42

 

Kaszanka angielska  / figa / sos pieprzowy /
radicchio // 49

 

Tatar wołowy / kurki / słonina  // 59

Sałatka jesienna / pigwowiec / ser rokpol /

orzechy włoskie //  47

 

Zupa rybna / wędzony pstrąg / kapusta /
olej koperkowy // 52

 

Bulion grzybowy / pierożki gyoza /
olej lubczykowy// 43

Polska wołowina

Rostbef z byka / 300 g // 137


Antrykot z jałówki / 300 g // 149


Polędwica sezonowana
na sucho / 200 g // 185

Dania główne

Biodrówka jagnięca / brokuł gałązkowy /
salsa verde / świerk // 98

 

Żebro wołowe / sos pieprzowy / radicchio /
czereśnie // 105

 

Turbot / sos rzepakowy /
por japoński
// 149

 

Pierogi / ziemniak / kozi ser / kiszona cytryna // 55

 

Golonka wieprzowa / sos paprykowy /

chilli / rokitnik // 85

 

Perliczka / polenta / szpinak / jarmuż // 77

Przystawki

Pieczywo na zakwasie / masło solone /
smalec // 19

 

Kalafior / sos migdałowy /
czarny czosnek // 49

 

Żółte buraki / kawior z pstrąga /
crème fraîche
// 42

 

Kaszanka angielska  / figa /
sos pieprzowy / radicchio // 49

 

Tatar wołowy / kurki / słonina  // 59

Sałatka jesienna / pigwowiec /
ser rokpol /
orzechy włoskie //  47

 

Zupa rybna / wędzony pstrąg /
kapusta / olej koperkowy // 52

 

Bulion grzybowy /
pierożki gyoza / olej lubczykowy// 43

Polska wołowina

Rostbef z byka / 300 g // 137


Antrykot z jałówki / 300 g // 149


Polędwica sezonowana
na sucho / 200 g // 185

Dania główne

Biodrówka jagnięca / brokuł gałązkowy /
salsa verde / świerk // 98

 

Żebro wołowe / sos pieprzowy /
radicchio / czereśnie // 105

 

Turbot / sos rzepakowy /
por japoński
// 149

 

Pierogi / ziemniak / kozi ser /
kiszona cytryna // 55

 

Golonka wieprzowa / sos paprykowy /

chilli / rokitnik // 85

 

Perliczka / polenta /

szpinak / jarmuż // 77

Dodatki

Grzyby / emulsja miso / kolendra // 37


Purée ziemniaczane / palone masło // 25


Radicchio / dressing malinowy
// 19


Fermentowana pikantna kapusta // 19

 

Brokuł gałązkowy / olej chilli /

orzeszki pinii // 32

Desery

Tarta dyniowa / rokitnik / kwaśna śmietana // 35

Fondant z orzechów laskowych / lody espresso /

topinambur // 39

Lody z marzanki wonnej / gruszka /

ciastko francuskie // 32

Dodatki

Grzyby / emulsja miso / kolendra // 37


Purée ziemniaczane / palone masło // 25


Radicchio / dressing malinowy
// 19


Fermentowana pikantna kapusta // 19

 

Brokuł gałązkowy / olej chilli /

orzeszki pinii // 32

Desery

Tarta dyniowa / rokitnik /
kwaśna śmietana
// 35

Fondant z orzechów laskowych /
lody espresso /
topinambur // 39

Lody z marzanki wonnej /
gruszka /
ciastko francuskie // 32

BAR

KLONN Cocktails

APEROL SPRITZ /

aperol / prosecco / soda // 36

 

HUGO SPRITZ /

st-germain / prosecco / soda // 36

 

LIMONCELLO SPRITZ /

limoncello san michele / prosecco / soda // 36

 

STRAWBERRY SBAGLIATO /

select aperitivo / strawberry vermouth /

strawberry shrub / prosecco // 42

 

AVIATION /

gunpowder original gin / cherry /

violet / citrus // 44

 

DELICIOUS SOUR /

warmian apple spirit / lychee liqueur /

citrus / agave / albumin // 42

 

ROSE LADY /

bombay sapphire gin / hibiscus cordial /

citrus / albumin // 42

 

DARK’N’STORMY /

caribbean rum / ginger / lime // 45

 

PALOMA /

tequila / agave / lime / grapefruit // 45

Gorące napoje

HERBATA PIAG // 16

 

WAKE ME UP  // 16

 

EPIC GREY  // 16

 

CHINA SENCHA // 16

 

JAPANESE SAKURA  // 16

 

SUPER GIRL  // 16

 

AWESOME FRUITS  // 16

 

YUMMY ORANGE ROOIBOS // 16

Kawa

Espresso // 10

 

Doppio // 12

 

Americano / Cappuccino // 12

 

Flat white  // 16

 

Cafe latte  // 16

 

Ice Latte / Espresso tonic // 20

KLONN Cocktails

APEROL SPRITZ /

aperol / prosecco / soda // 36

 

HUGO SPRITZ /

st-germain / prosecco / soda // 36

 

LIMONCELLO SPRITZ /

limoncello san michele / prosecco / soda // 36

 

STRAWBERRY SBAGLIATO /

select aperitivo / strawberry vermouth /

strawberry shrub / prosecco // 42

 

AVIATION /

gunpowder original gin / cherry /

violet / citrus // 44

 

DELICIOUS SOUR /

warmian apple spirit / lychee liqueur /

citrus / agave / albumin // 42

 

ROSE LADY /

bombay sapphire gin / hibiscus cordial /

citrus / albumin // 42

 

DARK’N’STORMY /

caribbean rum / ginger / lime // 45

 

PALOMA /

tequila / agave / lime / grapefruit // 45

Gorące napoje

HERBATA PIAG // 16

 

WAKE ME UP  // 16

 

EPIC GREY  // 16

 

CHINA SENCHA // 16

 

JAPANESE SAKURA  // 16

 

SUPER GIRL  // 16

 

AWESOME FRUITS  // 16

 

YUMMY ORANGE ROOIBOS // 16

Kawa

Espresso // 10

 

Doppio // 12

 

Americano / Cappuccino // 12

 

Flat white  // 16

 

Cafe latte  // 16

 

Ice Latte / Espresso tonic // 20

Zimne napoje

Coca Cola / Coca Cola Zero   // 15

 

Three Cents Tonic // 18

 

Lemoniada // 19

 

Sok świeżo wyciskany pomarańcza / grejpfrut // 22

 

Woda (bez limitu) / cena za osobę // 12

Piwo

Trzy Korony Chmyz Pils 5,0 %                       

330 ml // 24

 

Trzy Korony Krasa Weizen 5,2 %                       

330 ml // 24

 

Birra Mania Bianca IPA 5,5 %                       

330 ml // 24

 

Birra Mania Bianca IPA < 0,5 %                       

500 ml // 24

Zimne napoje

Coca Cola / Coca Cola Zero   // 15

 

Three Cents Tonic // 18

 

Lemoniada // 19

 

Sok świeżo wyciskany pomarańcza / grejpfrut // 22

 

Woda (bez limitu) / cena za osobę // 12

Piwo

Trzy Korony Chmyz Pils 5,0 %                       

330 ml // 24

 

Trzy Korony Krasa Weizen 5,2 %                       

330 ml // 24

 

Birra Mania Bianca IPA 5,5 %                       

330 ml // 24

 

Birra Mania Bianca IPA < 0,5 %                       

500 ml // 24

WINO

Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

PRZYKŁADOWA KARTA WIN (PDF)

Restauracja KLONN to idealne miejsce dla osób, które kochają wino.

Jest ono nieodłącznym elementem wizyty w KLONNIE – orzeźwiające bąbelki aperitifu przygotowują kubki smakowe do kolejnych zmysłowych doznań. Odpowiednio dobrany kieliszek wina w unikalny sposób uzupełnia smak dania, idealnie się z nim komponując.

Karta win to ponad 200 starannie wyselekcjonowanych pozycji win musujących, białych, różowych i czerwonych. Karta jest stworzona przez doświadczony zespół sommelierów KLONNU tak, aby każdy gość mógł wybrać coś dla siebie zarówno z butelek, jak i selekcji na kieliszki. Wybór opiera się na ponadczasowych klasykach, ale obfituje też w mniej popularne, ale wyśmienite i oryginalne apelacje.

Selekcja win, szczególnie tych dostępnych na kieliszki, ewoluuje wraz z sezonowymi zmianami produktów oraz aktualnymi trendami na rynku winiarskim. Każda pozycja w karcie jest niszowa, a większość win wybranych przez sommeliera KLONNU, dostępnych jest w zaledwie kliku restauracjach w Polsce.

KARTA WIN (PDF)

DO RACHUNKU DOLICZAMY 12,5 % OPŁATY SERWISOWEJ

DO RACHUNKU DOLICZAMY 12,5 % OPŁATY SERWISOWEJ