Zespół

Mirosław Nizio // właściciel

Mirosław Nizio jest architektem i mecenasem kultury. Od 2002 roku prowadzi w Warszawie autorską pracownię architektoniczną Nizio Design International, a także Galerię i Fundację Nizio. Pracownia Mirosława Nizio ma na koncie ponad 50 projektów i blisko 30 nagród w prestiżowych konkursach w kraju i na świecie. W jej portfolio są m.in. takie realizacje, jak wystawy stałe Muzeum Powstania Warszawskiego, Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN czy Muzeum Polskiej Wódki. 
W 2018 roku Mirosław Nizio założył nieistniejące już restauracje WuWu i ZONI. Zaprojektowana i prowadzona przez Mirosława Nizio restauracja ZONI nie tylko wpisała się 
w kulinarny krajobraz stolicy, ale też zyskała międzynarodowy rozgłos, dzięki tytułowi jednej 
z siedmiu najpiękniejszych restauracji świata, przyznanemu przez jury konkursu The World Interiors News Awards. Restauracja KLONN powstała w 2020 roku. Wybornej kuchni, malowniczej naturze oraz wysmakowanemu 
i przyjaznemu gościom wnętrzu towarzyszy tutaj kultura i sztuka – wystawy malarstwa, fotografii oraz koncerty.

Taras Liakhnovskyi // general manager / wine director

Ambitny, zdeterminowany i głodny wiedzy. Taras Liakhnovskyi jest managerem generalnym i zarazem wine directorem KLONNU. 

Ekspert wyróżniony dyplomem Certified Sommelier. Kontynuuje naukę w Court of Master Sommelier. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich z dyplomem profesjonalnego sommeliera. 

Pracował m.in. w cenionych warszawskich restauracjach takich jak Amber Room, Kieliszki na Próżnej. W ZONI i Bez Gwiazdek kreował autorskie selekcje win.

Restauracja Klonn
Jazdów 1B, 00-467
Warszawa

restauracja@klonn.pl
+48 22 100 63 63
Godziny otwarcia:

wt - pt - 17:00 - 22:00
sb - 12:00 - 00:00
nd - 12:00 - 20:00

Polityka Prywatności