Zespół

Mirosław Nizio // właściciel

Mirosław Nizio jest architektem i mecenasem kultury. Od 2002 roku prowadzi w Warszawie autorską pracownię architektoniczną Nizio Design International, a także Galerię i Fundację Nizio. Pracownia Mirosława Nizio ma na koncie ponad 50 projektów i blisko 30 nagród w prestiżowych konkursach w kraju i na świecie. W jej portfolio są m.in. takie realizacje, jak wystawy stałe Muzeum Powstania Warszawskiego, Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN czy Muzeum Polskiej Wódki. 
W 2018 roku Mirosław Nizio założył nieistniejące już restauracje WuWu i ZONI, w których head chefem był obecny szef kuchni KLONNU, Michał Gniadek. Zaprojektowana i prowadzona przez Mirosława Nizio restauracja ZONI nie tylko wpisała się 
w kulinarny krajobraz stolicy, ale też zyskała międzynarodowy rozgłos, dzięki tytułowi jednej 
z siedmiu najpiękniejszych restauracji świata, przyznanemu przez jury konkursu The World Interiors News Awards. Restauracja KLONN powstała w 2020 roku. Wybornej kuchni, malowniczej naturze oraz wysmakowanemu 
i przyjaznemu gościom wnętrzu towarzyszy tutaj kultura i sztuka – wystawy malarstwa, fotografii oraz koncerty.

Michał Gniadek // szef kuchni

Michał Gniadek ma na koncie doświadczenie zdobyte m.in. u Andrea Camastry w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Senses. Pracował w takich miejscach, jak Plato, Dyspensa czy Sowa. Umiejętności szkolił również za granicą w Galvin at Windows w londyńskim hotelu Hilton. W 2018 roku został wyróżniony w przewodniku Gault&Millau Polska jako Młody Talent. Jako szef kuchni restauracji Plato otrzymał nagrodę Warsaw Insider w kategorii Neo Bistro w 2017 roku. Przed pandemią został mianowany szefem kuchni ZONI, której wnętrze uznano za jedno z siedmiu najpiękniejszych na świecie w konkursie The World Interiors News Awards. W czerwcu 2021 roku przejął stery w Restauracji Klonn.
Michał chce, aby jego karta odzwierciedlała nie tylko obecne trendy kulinarne, ale również jego własne przekonania o tym, jak powinniśmy jeść na co dzień, aby cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem.

Taras Liakhnovskyi // General Manager / Wine Director

Ambitny, zdeterminowany i głodny wiedzy. Taras Liakhnovskyi jest managerem operacyjnym i zarazem główny sommelierem KLONNU. Ekspert wyróżniony dyplomem Certified Sommelier. Kontynuuje naukę w Court of Master Sommelier. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich z dyplomem profesjonalnego sommeliera. Pracował m.in. w cenionych warszawskich restauracjach. W ZONI i Bez Gwiazdek kreował autorskie selekcje win.

Komponując kartę win Taras dba o to, aby obecne były w niej zarówno ponadczasowe klasyki, jak i popularne wina naturalne. Karta jest tworzona tak, aby każdy z gości z łatwością wybrał z niej coś dla siebie zarówno z win w butelkach, jak i selekcji na kieliszki.

Restauracja Klonn
Jazdów 1B, 00-467
Warszawa

restauracja@klonn.pl
+48 22 100 63 63
Godziny otwarcia:
od środy do piątku: 17:00 – 22:00
sobota: 12:00 – 22:00
niedziela: 12:00 – 20:00

Polityka Prywatności