Kolacja sylwestrowa w KLONN'ie
Zapraszamy do celebrowania Sylwestrowego wieczoru!
Pożegnaj stary rok w rytmie slow, dopieszczając zmysły lub zacznij niezapomnianą noc od wykwintnej kolacji.
- dedykowane menu przygotowane przez Szefa Michała Gniadka (poniżej),
- wine pairing bazujący na wiedzy team'u sommelierów,
- ciepła, rodzinna atmosfera.
Zarezerwuj dziś!
Limit miejsc. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami pod adres mailowy - restauracja@klonn.pl lub zadzwoń na numer telefonu: +48 602 723 046. Obowiązkowa wpłata zaliczki 300 zł.
Cena menu degustacyjnego
bez wine pairingu - 650 zł*
z wine pairingiem - 990 zł*
*serwis doliczony do rachunku w wysokości 12.5% / Vouchery lub karty podarunkowe nie są przyjmowane tego dnia
Istnieje możliwość zamawiania dań a la carte z menu, które zostało przygotowane
przez szefa kuchni Michała Gniadka specjalnie na tę okazję.

MENU I
1. Ostryga Royale / marakuja / zielone tabasco
Nicolac Maillart / Platine / France / Champagne / Écueil 1er Cru / Villers-Allerand Grand Cru
Bouzy Grand Cru / Extra Brut / Pinot Noir / Chardonnay / M.V.
2. Selekcja pieczywa: masło z ikrą łososia, pate z krewetek argentyńskich, piklowane mule Galicyjskie w
pomarańczach i szafranie.
3. Tatar z jelenia / trufla / burak
Mac Forbes / EB40 / Australia / Yarra Valley / Nebbiolo / 2017
4. Gratin z selera / sos z wędzonego jesiotra / Siberian Caviar 5*
Markus Huber / Metamorphosis / Austria / Traisental / Alte Setzen / Grüner Veltliner / 2019
5. Ravioli z homarem / bisque / brukselka
Vincent Girardin / France / Chassagne-Montrachet / Vieilles Vignes / 2018
6. Comber jagnięcy / rosti ziemniaczane / grzyby / bukiet ziół
Monteraponi / Baron’Ugo / Italy / Tuscany / Sangiovese / 2013
7. Macarons z kremem pistacjowym i malinami
Oremus 5 Puttonyos / Hungary / Tokaj – Tokaj-Hegyalja / Furmint Hárslevelü / Zéta Sárgamuskotály / 2010
8. Trufle
Cognac Lheraud VSOP
MENU II
1. Ostryga Royale / marakuja / zielone tabasco
Nicolac Maillart / Platine / France / Champagne / Écueil 1er Cru / Villers-Allerand Grand Cru
Bouzy Grand Cru / Extra Brut / Pinot Noir / Chardonnay / M.V.
2. Selekcja pieczywa: masło z ikrą łososia, pate z krewetek argentyńskich, piklowane mule Galicyjskie w
pomarańczach i szafranie.
3. Tatar z tuńczyka błękitnopłetwego / yuzu / batat
Heymann-Löwenstein / Mosel / Grosse Lage Stolzenberg / Riesling / 2021
4. Gratin z selera / sos z wędzonego jesiotra/ Siberian Caviar 5*
Markus Huber / Metamorphosis / Austria / Traisental / Alte Setzen / Grüner Veltliner / 2019
5. Ravioli z homarem / bisque / brukselka
Vincent Girardin / France / Chassagne-Montrachet / Vieilles Vignes / 2018
6. Przegrzebki / rosti ziemniaczane / grzyby/bukiet ziół
Ktima Ligas / Greece / Macedonia / Kydonitsa / 2018
7. Macarons z kremem pistacjowym i malinami
Oremus 5 Puttonyos / Hungary / Tokaj – Tokaj-Hegyalja / Furmint Hárslevelü / Zéta Sárgamuskotály / 2010
8. Trufle
Cognac Lheraud VSOP